Mozilla släpper plattform för smarta hemmet

februari 8, 2018

För ca 1 år sedan meddelade Mozilla att de påbörjat ett projekt för att bygga en plattform för IoT, eller smarta hem som vi kallar det för här hemma i Sverige.

Nu meddelar det att de har släppt sin lösning och öppna plattform för det smarta hemmet, Mozillas Things. Mozillas Things är ett ramverk för att för diverse IoT-prylar att prata med varandra. Mozillas Things bygger Rasperry Pi och Mozillas öppna mjukvara Gateway som finns att ladda ner här.

Det som är så bra med Mozillas things är man använder sig av en Raspberry Pi samt Mozillas IoT-programvara för att låta användaren röststyra det smarta hemmet via en webbsida som går att nå från valfri dator någonstans i världen. Användaren kan själv sätta upp egna regler, eller ”recept” som det ibland kallas, på liknande sätt som man sätter upp regler i till exempel IFTTT (If This Then That).

Skulle du vara sugen på att bygga en egen Things Gateway så hittas instruktioner för det här.

Att få samtliga smarta grejer i sitt hem att lira med varandra är något som många fortfarande har problem med då det inte riktigt finns någon standard och många av de produkterna som nu finns på marknaden kör ofta helt egna lösningar som inte är kompatibelt m…

Det här är en sampublicering mellan Androidbloggen och Linuxbloggen

Källa: Mozilla släpper plattform för smarta hemmet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Androidpodden ©© 2018