Nyheter
——-
* Microsoft Edge släpps för surfplattor
I höstas släppte Microsoft en förhandsversion av webbläsaren Edge för Android. Efterträdaren till Internet Explorer har nu även släppts för surfplattor, för både Android och IOS.Webbläsaren har samma funktionalitet som för smartphones men gränssnittet har optimerats för det större formatet. Microsoft puffar samtidigt för finessen som gör att användare kan börja läsa på mobil eller platta och sömlöst fortsätta surfa på Windows 10-PC. https://art4s.link/19
* Huawei har fått patent på vikbar telefon
Huawei lämnade in en patentansökan i september förra året som blev godkänd i veckan, ansökan gäller en ny vikbar telefon som går att stänga precis som en bok. Displayen kommer bara ha en panel som i utfällt läge ska bli lika stor som en surfplatta, hur man ska kunna läsa av notiser och vem som ringer när den är stängd framgår inte. https://art4s.link/1a
* OnePlus bekräftar att OnePlus 6 kommer att ha en flärp
Vad kan man säga? Det är en trend? Carl Pei, OnePlus ”Svenska” VD har i en intervju med amerikanska The Verge bekräftat att den kommande One Plus 6 kommer att ha en flärp likt den som återfinns på Apples iPhone X och nu mera flera andra Androidtelefoner, som One Plus huvudägare Oppos R15, som för överig antagligen kommer att vara den telefon man kan titta på om man vill vet mer om hur den kommande One Plus 6 kommer att se ut och hur den kommer att utrustas.För som tidigare modeller av One plus så har de haft en av OPPOs telefoner som bas när de utvecklat sina One Plus. https://art4s.link/1b
* Facebook samlar in samtals-uppgifter på Android
 Flera Android-användare som i kölvattnet av Cambridge Analytica-skandalen laddat hem sin datahistorik från Facebook har blivit chockade när de upptäckt att flera år av uppgifter om samtalshistorik och SMS-meddelanden funnits lagrad hos det sociala nätverket. Det uppger ARS Technica. Det handlar om allt från telefonnummer och namn på kontakterna till samtalslängd och uppgifter om huruvida man missat samtal. 
Facebook bedyrar att man inte gjort någonting fel, att användarna valt att gå med på saken aktivt och att man bett om tillstånd om att få tillgång till historiken. Den som läst villkoren ska med andra ord ha förstått att man samlat på sig uppgifterna och Facebook hävdar dessutom att förfarandet är normalt när man laddar upp kontakter på sociala nätverk. Facebook påpekar även att funktionen är enkel att stänga av. 
Att sociala nätverk använder kontaktlistor för att kunna rekommendera kontakter är förvisso sant, men Facebook har inte uppgivit något uttryckligt skäl kring varför man samlat på sig just historik kring samtal och SMS, skriver Slashgear i en kommentar. https://omni.se/sok?q=android&tab=
Lyssnar-respons
—————
Hej!
Kanon bra podd ni har. Ni verkar ha det väldigt roligt när ni poddar. Man lyssnar med ett leende på läpparna.  Har själv ”Vi som gillar Android” på Facebook.
Ni får gärna ta upp dilemmat med batteritiden på dagen mobiler. Är inget annat än katastrof.  Själv valde bort det värsta av det värsta i mobilväg utan jag fixade en Moto Z Play. Den mobilen har fått beröm i alla test över batteritiden. Två dagar kan man fixa med den innan det är dax att ladda. Anledningen att den har så bra batteritid är tack vare att den inte är har en värsting skärm eller den senaste processorn. Det enda dåliga är kameran som är skräp, segstartad och bleka bilder.
Alla mobiler i dag är ju så tunn och slimmad så det finns ingen chans i världen att det ryms ett rejält batteri i mobilen. Design går före funktion helt enkelt.. Apple är inte ett dugg bättre. En ny typ av batteri vore fint.
Man får hoppas att Energizer släpper sin mobil med 16 000mAh
Den här är nästan lika bra Oukitel k10. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4650188
Stefan Schönning via kontaktformuläret.
Jag tycker ni ska prata om reklam i appar och på internet i allmänhet.
Sköter dom sig?
Bryter dom mot lagen?
Bryter dom mot god sed?
Är den störande?
Finns det bra reklam?
I så fall var?
/Robert Andersson via mail
Ämne
—-
Batteritid 
Veckans app/Tips
———–
Keybase – https://keybase.io
Annat
—–
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@androidpodden.nu.

 

Hoppsan Kerstin! – S1A9
Androidpodden

 
 
00:00 / 00:45:21
 
1X
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Androidpodden ©© 2018