Nyheter
——-
* Snart kan du strömma dina Steam-spel till Androidenheter
Jag är väl den sista som ska rapportera om spel och spelrelaterat, men jag känner att jag kanske skulle försöka i alla fall, so here goes!
Valve har kort meddelat att Steam-användare snart kommer att kunna strömma sina spel till både Android- och IOS-enheter. Det är möjligt tack vare en ny app kallad Steam Link vilken släpps veckan som inleds 21 maj.
För att det ska fungera behöver användaren vara uppkopplad mot ett 5GHz-nätverk och lösningen kräver en Mac eller PC. Steam Link stödjer bland annat Steam-kontrollen och MFI-kontroller. Valve nämner att det kommer gå att strömma spelen till telefoner, surfplattor och TV-apparater som kör Googles system.
Androidappen kommer inledningsvis att vara en beta. https://art4s.link/20
* Google uppdaterar Google News
Google News i app-form har fått sig en uppdatering och självklart är AI inblandat. Under en ny tab som heter För dig kommer fem artiklar som just du borde gilla lite extra mycket dyka upp. Google trycker hårt på att källorna till nyheterna man använder är från vettiga källor med riktiga journalister.
Jag testar appen just nu och tycker att den är helt ok. https://art4s.link/21
* Chainfire lägger ner utvecklingen av Root-appar
Android-utvecklaren Chainfire har sedan en tid tillbaka levererat ett gäng appar som kan vara rätt användbara för användare som kör rootade telefoner. Mer specifikt har han tagit fram SuperSU, FlashFire, CF.Lumen, stickMount och Sideload Launcher for Android TV. Nu har han meddelat att utvecklingen av nästan alla ovan nämnda appar kommer att läggas ner.
SuperSU kommer leva vidare då utvecklingen av appen slussades över till ett annat team 2015. https://art4s.link/22
*Ny rapport: Engelsktalande länder (och Sverige) väljer IOS före Android
Något förenklat kan det sägas att världens engelsktalande länder helst väljer Iphone före Android-mobiler, medan länder där modersmålet är något annat än engelska föredrar Android. Uppgifterna presenteras i rapporten ”The Mobile Web Intelligence Report”, som släpptes under föregående vecka av Device Atlas, rapporterat via Appleinsider.
I länder som Kanada, Australien, Storbritannien och USA är IOS betydligt vanligare än Android, medan länder som Malaysia, Nigeria, Polen, Ryssland och Brasilien har precis det omvända förhållandet. Se bilden nedan, där ljusblått är Android och mörkblått är IOS.
Men det finns också två undantag på listan. I Japan och Sverige föredrar folk IOS över Android. I Sverige är vi aningen mer benägna att välja Iphone. I Japan är skillnaden mycket större, till IOS fördel. Alla siffror gäller gäller för första kvartalet 2018.
Lyssnar-respons
Hej Herr Adetoft.
Och du också fru Artfors. 😉 Hihi.
Vad använder du/ni för kamera app?
Den som följer med mobilen eller någon annan favorit.
Har du testat en betalat för någon kameraapp?
Fixar du och trixar du i kameraappen eller efteråt i ex snapseed?
Robban via mail
Ämne
—-
Google I/O
Veckans app/tips
Veckans fråga
Annat
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@androidpodden.nu.

Är huvudet dumt får bloggen lida – S1A13
Androidpodden

 
 
00:00 / 00:49:04
 
1X
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Androidpodden ©© 2018