Nyheter
——-
* Galaxy S10-processor redan under utveckling.
 En läckt bild med en så kallad roadmap som techläckaren Ice Universe publicerat visar att arbetet med nästa års mobilprocessor från Samsung redan är igång. Det handlar om uppföljaren till årets toppchipp Exynos 9810, som bland annat sitter i de nya Galaxy S9-enheterna. Det nya chippet får beteckningen Exynos 9820 och förväntas göra debut i Galaxy S10 någon gång under våren 2019. 
Arbetet med chippet ska ha varit igång så tidigt som i januari månad. Några tekniska uppgifter om chippet finns i nuläget inte.https://omni.se/t/samsung/257eb1134abe1624a122d78345b93c578f602548
* Huaweis nya telefoner får högsta kamerabetyg.
 Den inflytelserika testsajten Dxo Mark – vars ord väger mycket tungt när det kommer till bedömningen av smartphonekameror – har givit Huaweis pinfärska flaggskeppstelefoner P20 och P20 Pro rekordpoäng. De nya telefonerna får 102 respektive 109 poäng, vilket placerar dem högst på listan och petar ner Samsungs nyligen lanserade Galaxy S9+ till en tredjeplats. 
Telefonerna får även mycket höga poäng när det gäller video, men där är man inte lika överlägsna som när det gäller stillbilder. https://omni.se/t/huawei/c62cee63d1febc66ac6a9a5838da82d7c283df30
* Netonnet och Inet börjar sälja Xiaomi-telefoner
Xiaomi är på väg till Europa men är inte officiellt i Sverige ännu. Men nu finns de i alla fall två modeller att köpa från Netonnet, nämligen Xiaomi Mi Mix 2 och Xiaomi Mi A1. Båda modellerna ska komma med svenskt språkstöd och 24 månaders garanti. Prislapparna ligger på 4990 respektive 2790 kronor. https://art4s.link/1i
* OnePlus 6 kommer köra Snapdragon 845
OnePlus fortsätter teasa inför releasen av OnePlus 6. Medgrundaren Pete Lau har skrivit ett inlägg på OnePlus-forumet där han bekräftar lite specifikationer om telefonen. Mer specifikt skriver Pete att 6 kommer utrustas med Snapdragon 845, 8GB ram och upp till 256GB lagring.
Lau levererade ingen ny information om releasedatum eller liknande, men den informationen lär dyka upp inom kort. https://art4s.link/1h
Lyssnar-respons
—————
Stefan Schönning till staff@androidpodden.nu         
Hej!
Lyssnade på senaste avsnittet idag av podden och ni började prata om mitt mail om batteritid och att ni skickat något till mig. Brevet låg i brevlådan då jag kom hem 👍
Jag var väldigt less på att inte ens klara 1 hel dag med min gamla Samsung Galaxy note 3. Så jag började leta och hittade till slut batterikungen Moto Z Play. Ni kan själv kolla recensionerna på den. Som ni ser är båda tidningarna lyriska över batteritiden. Helt överlägsen alla andra mobiler. Lite brydd att M3 berömde kameran? Som jag tycker är usel!
Den laddar också supersnabbt. Jag brukar sällan ladda den hemma utan jag laddar den på vägen till jobbet (30 min) och sedan på vägen hem från jobbet (30 min ) då klarar jag lätt hela kvällen och natten. Laddaren i bilen gick på 600:- så den är väldigt effektivt.
Bland dom största batterislukarna måste väl vara Facebook appen. Fimpar man den och bara använder en genväg till webbläsaren så spar man mycket ström.
Vill jag så klarar jag 2 dagar, men normala dagar på jobbet så lyssnar jag på poddar i 8 timmar + Facebook, och en speciell lastbilsapp och lite annat så är jag  även väl nere på 40% (Skickar med en skärmdump på lastbilsappen. Jag själv kör skogsmaskin och vi använder appen att ha koll på timmerbilar. Dom markeringar med en prick i sig menas att timmerbilen är lastad, utan prick olastad. Ljusgrön markingen är jag) 
Annars har jag nog inga speciella knep att spara ström. Den är så bra helt enkelt. 
Använder också en android wear klocka så sms och mail man får under dagen kan man kolla in utan att väcka mobilen vilket spar lite ström. Klockan är en Fossil Q Explorist. 
Moto Z Play 2 finns också men den har inte lika bra batteritid. 
Den här är nästan lika bra Oukitel k10. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4650188
Jag har inte haft problem med batteri tiden sedan jag fick snabbladdning på min Nexus 6. Och alla telefoner efter den har haft snabbladdning. Jag köpte en modellanpassad bilhållare med inbyggd laddare. När man stoppar in telefonen så laddar den direkt. Dyr men mycket praktiskt. På min nuvarande telefon One Plus 5T så kommer jag sällan under 50% en normal arbetsdag.
Om ni har kringutrustning till mobilen som ni gillar får ni gärna rekommendera dessa. 
Jag rekommenderar Plantronic voyager 5240 handsfree haedset. Och om man vill ha Stereoljud. Marshall Major II Bluetooth. 
Tack för en underbar podd. 
Mvh Robert Andersson. via mail
Daniel’s Headset: Plantronics Voyager Edge
Ämne
—-
Ades Ubuntuäventyr och Artfors utan Google
    
Veckans app/
———–
Firefox
Annat
—–
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@androidpodden.nu.

 

Det stora Google och Ubuntuäventyret
Androidpodden

 
 
00:00 / 00:58:03
 
1X
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Androidpodden ©© 2018